Werksessies en trainingen

In 2021 organiseerden we een serie werksessies en trainingen voor directies en leidinggevenden. Deze werden begeleid door zeer ervaren gespreksleiders en organisatieadviseurs.

In deze werksessies voor directies kijken we met elkaar naar de wijze waarop in de keten wordt omgegaan met het verbeteren van de veiligheid van schoonmakers en het voorkomen van ongewenst gedrag. Wat is op orde en wat is mogelijk minder in beeld? In een interactieve (online) sessie van circa 2 uur nodigen we directies uit in een kristalheldere spiegel te kijken. Zo levert u vanuit de keten de bijdrage die nodig is om de bewustwording en gedragsverandering die nodig is, een duw in de juiste richting te geven.

De trainingen voor leidinggevenden draaien om het vak van leidinggeven. Zeker in de schoonmaakbranche is dat een vak apart, waar werknemers (zwaar) lichamelijk werk verrichten en vaak meerdere culturen met elkaar moeten samen werken. Hoe stuur je deze groep goed aan? Waar moet je op letten? Hoe voorkom je bijvoorbeeld dat een schoonmaker met rugpijn langdurig thuis komt te zitten? Of door pesterijtjes minder komt opdagen? In deze training leren leidinggevenden hoe ze ervoor zorgt dat hun werknemers zo lang mogelijk gezond, veilig en prettig blijven samen werken. Om verzuim terug te dringen, vroegtijdig uitval te voorkomen én het werkplezier te vergroten.

Interesse? Laat het ons weten!

In 2021 bood de RAS deze trainingen en werksesies kosteloos aan bedrijven in de schoonmaak en glas- en gevelreininging. Bent u ook geïnteresseerd in deze trainingen? Laat het ons weten via info@ras.nl. Dan bespreken we samen de mogelijkheden.

Onderstaande factsheets geven een beeld van de werksessies en trainingen.

Meteen een training doen? Bekijk onze e-learnings!